Přehlídka recitátorů Ďáblické vajíčko 2019

„Ze čtení roste člověk mnohem rychleji, než z polévky.“  Francoise Boucher

Dne 5. března 2019 se konalo školní kolo přehlídky recitátorů Ďáblické vajíčko. Účast byla dokonce větší než v prvním ročníku, své umění představilo 42 mladých recitátorů, kteří byli rozděleni do pěti kategorií: 0. kategorie (1. ročník), 1. kategorie (2. a 3. ročník), 2. kategorie (4. a 5. ročník), 3. kategorie (6. a 7. ročník) a nakonec 4. kategorie (8. a 9. ročník).

Odpoledním programem provázela paní učitelka Olga Koudelková, které se podařilo ve spolupráci s publikem vytvořit velmi příjemnou, přátelskou a pozitivní atmosféru. Vystupující přišli podpořit někteří spolužáci, učitelé i pan zástupce David Pařík. Sváteční atmosféru podpořilo i příjemné a podnětné prostředí školní knihovny.

S potěšením mohu konstatovat, že všichni recitátoři publikum i odbornou porotu svým vystoupením potěšili. Mnozí žáci překvapili výběrem náročných básní, uměleckým projevem, někteří i pobavili humornými texty. Členové poroty tak neměli svou úlohu vůbec jednoduchou. Zde je potřeba připomenout, že smyslem přehlídek recitátorů, mezi něž Ďáblické vajíčko patří, je posluchače především obohatit o umělecký a estetický zážitek z krásy literatury, potěšit duši kouzlem slova... Nejsou tedy vítězové a poražení. Vystupující jsou hodnoceni ve třech pásmech – zeleném, žlutém a červeném. Ve čtvrtek 7. března 2019 tak během slavnostního vyhlášení ve školní knihovně obdržel každý recitátor diplom a čokoládové vajíčko příslušné barvy.

Závěrem děkuji všem kolegyním a kolegům, kteří se na přípravě a realizaci Ďáblického vajíčka podíleli, jmenovitě především hlavní organizátorce paní učitelce Olze Koudelkové, dále pak členům poroty Jitce Stoklasové, Julii Martaskové, Janě Hradilové a Jiřímu Svobodovi.

Žáci postupující do Pražského poetického setkání:

2. – 3. třídy

K. Kulhánková 

N. Lövenhöferová

4. – 5. třídy

E. Königsmarková

P. Macháček

6. – 7. třídy

D. Krauz 

A. Dunděrová 

8. – 9. třídy

A. Žežulková

 

za porotu Tomáš Novotný, zástupce ředitele školy pro program

 

Kalendář akcí

Fotografování v MŠ

mateřská škola

Fotografování dětí v MŠ. Příchod dětí do 8 hodin.  Cena - jednotlivci 350,-/sada; třídní fotka 50,-