Náš školní klub

V letošním školním roce sídlí náš školní klub v přízemí v 1. A protože zde není tolik prostoru, jako měl k dispozici klub v loňském roce, v nabízeném programu jsou převážně tvůrčí dílny, strategické a společenské hry, zajímavé informace k jednotlivým tematickým okruhům, četba či příprava na vyučování.

Jednou z prvních činností byla výroba halloweenských dýní, které pak zdobily školní jídelnu.

Draky ve svetrech vytvářeli žáci napříč ročníky, kteří navštívili školní klub, z nehrocenýchn špejlí a různobarevné (často i velmi efektní svítivé) vlny. Technika výroby zaujala mladší i starší žáky natolik, že nezůstali jen u výroby jediného kusu do vyhlášené soutěže o nejhezčího nelétajícího draka. V dalším týdnu jsme ve školním klubu dekorovali tečkovací technikou s pomocí temperových barev vylisované listy. Zapojili se s chutí nejmenší děti i žáci z druhého stupně.

Luštění osmisměrek s tajenkou a hraním strategické hry "Lodě" byla věnována následující odpoledne. Menší děti, které ještě neznají abecedu, použily čtverečkový papír k pixel artu, tedy k vytváření obrázků ze čtverečků. Ještě jsme si společně stihli vyzdobit papírovou složku technikou koláže z vybraných obrázků z časopisů pro děti a mládež, ta se nám bude jistě hodit k uschování not či větších sešitů. Také jsme si společně povídali o zdravotních rizicích vyplývajících z konzumace energetických nápojů.

Jak ubývá příjemného počasí, začíná se školní klub naplňovat i žáky z vyšších tříd. Pro ty se chystá ve vyhrazených dnech opět stůl pro u nich tak oblíbený stolní tenis i turnaj ve stolním fotbálku.

Kalendář akcí

Pizzerie - Motýlci

Pizzerie Krakov

Návštěva pizzerie, výroba pizzy. Návrat do MŠ na oběd.

Pečení Broučci

mateřská škola

Dopolední akce třídy Broučci. Pečení a zdobení lineckého cukroví na Den Země.