Hravý architekt - 3.B

Již v první třídě mě některé děti překvapovaly jasným přesvědčením ohledně svého budoucího povolání. Kdepak lékaři, zpěvačky, ani popelář se neobjevil. Zato byl vícekrát vysloven architekt. Proto jsem nezaváhala a přihlásila žáky 3.B do celorepublikového projektu HRAVÝ ARCHITEKT. Úkolem dětí je pozorné prohlédnutí okolí svého bydliště a viděné různou formou vyjádřit na papír formátu A3.

Pro tento rok je vyhlášeno téma Moje architektonické dědictví.

První výtvarné práce žáků 3.B se objevily brzy, další jsou asi dosud promýšleny.

Organizátoři letošního ročníku pozvali 600 dětí z celé České republiky na první setkání v květnu 2019 do Valdštejnské zahrady. V plenéru zde byly vystavené práce z loňského ročníku. Zpěvák Adam Mišík a bubeníci školy Svítání osvěžili krátkým hudebním programem čekání dětí na komentované prohlídky Senátu. Hudba, smích dětí, duch architektury, společné zpívání, barevné kšiltovky, tím vším jsme bojovali proti nekonečnému dešti.

Vytrvalý květnový déšť nevadil snad jen našim žákům. Jsou na mokro zvyklí. I proto pravděpodobně hned při vstupu do Valdštejnské zahrady neomylně zamířili k bazénku s vodou a zlatými kapry.

Další setkání mladých a hravých architektů proběhne v říjnu 2019 v pražském Rožmberském paláci. Kromě prohlídky paláce a prohlídky výstavy architektonických maket absolvují děti na podzim 2019 historický okruh Pražským hradem.

Žáci 3.B mají do konce června ještě čas na finalizaci svého pohledu na zajímavá místa v blízkosti  svého bydliště.

Magda Fuksíková, tř. učitelka 3.B

 

 

Kalendář akcí