Čtenářský most Hamburk – Praha

Děti z ďáblické základní školy se zapojily do česko-německého projektu. Se svými hamburskými protějšky se hodlají pročíst do zahraničí!

Projekt Lesebrücke Hamburg/Prag (Čtenářský most) organizuje paní Maren Töbermann, která v pondělí 16. listopadu potvrdila naši registraci slovy: „Je pěkné, že je Vaše škola při tom!“ Projekt je určen pro žákyně a žáky prvních až šestých tříd, zasáhl tedy i čerstvé druhostupňáčky. Z naší školy se účastní celkem pět tříd: 2. A, 2. B, 5. B, 5. C a 6. A. Cílem projektu je propojit Prahu a Hamburk pomyslným mostem postaveným ze stránek přečtených knih. Na jeden metr mostu připadá průměrně šest stránek, pro překonání 500km vzdálenosti mezi oběma městy je tudíž potřeba přečíst 3 000 000 stran textu.

Celá akce je míněna jako připomínka třicetiletého partnerství měst Hamburku a Prahy. Vlivem nepříznivých okolností byla zrušena řada výročních setkání, náš čtenářský most toto meziměstské a mezinárodní přátelství jistě posílí.

První sčítání přečtených stránek proběhlo koncem listopadu, další termín sčítání nás čeká v polovině prosince. Všichni menší i větší čtenáři obou národností se nadšeně pustili do budování tohoto ušlechtilého díla a my jim k tomu přejeme: „Četbě zdar!“

Více informací zde: https://buechertuerme.de/lesebruecke/

Bc. Martin Matoušek, vyučující českého jazyka

Kalendář akcí