Čokoládová tretra. Jak to všechno začalo.

V červnu minulého školního roku se naše škola společně s atletickým oddílem v Líbeznicích zapojila do projektu Atletika pro děti-školní atletická přípravka. Od září školního roku 2018/2019 se tak mohou děti z naší základní a mateřské školy 1x týdně věnovat atletice přímo v tělocvičně ZŠ nebo přilehlých sportovištích v Ďáblicích.  Děti se tak během školního roku zúčastnily závodů napříč celou republikou. Mezi největší úspěchy patří vítězství našeho prvňáčka Tomáše Rambouska ve slavném běžeckém závodě pro mládež Mladé Běchovice a 2. místo v běhu na 60 m  Sophie Pischnothové na mezinárodních závodech Kids Athletics v Ostravě Porubě 2019. Potěšeni výsledky nadějných atletů z naší školy jsme se tedy přihlásili  do projektu Čokoládová tretra. Jak jsme již avizovali na stránkách školy, jedná se o jediný běžecký závod pro děti s finále na Zlaté tretře v Ostravě.

 

Celkově se k závodům přihlásilo 58 dětí v 6 kategoriích. Soutěžilo se dle ročníku narození v různých distancích. Ze školního kola se do pražského čtvrtfinále probojovalo 16 dětí. Těmto dětem byl posléze předán nominační list, opravňující k reprezentaci školy v Pražském čtvrtfinále, které se bude konat dne 6. června 2019 na stadionu PSK OLYMPU PRAHA ve Stromovce. Zde naši atleti poměří své síly s žáky z 56 pražských škol. Nejstarší ročníky zde mohou závodit i v hodu pěnovým oštěpem, jehož semifinále i finále proběhne opět na stadionu v Ostravě na Zlaté tretře.

 

Závěrem bychom chtěli za školu, žáky i trenérky poděkovat paní Olze Kocúrkové ze Spolku Parkán, neboť pro náš školní tým zajistila jednotný trikot v ďáblických barvách. Radost z něj mají trenérky i závodící děti.

 

Všem reprezentantům přejeme hodně štěstí a držíme jim palce, aby se probojovali minimálně do semifinále v Ostravě.

 

Andrea Pischnothová a Monika Píchová

trenérky školní atletické přípravky

Kalendář akcí