5.B navštívila základnu Zdravotnické záchranné služby v Mělníce

Dne 20. září 2018 jsme jeli se třídou na pozvání paní MUDr. H. Maříkové, maminky našeho spolužáka, na základnu Zdravotnické záchranné služby do města Mělník. Tato stanice funguje jako základna pro celý Středočeský kraj.

Prohlédli jsme si garáže a vybavení záchranářských vozů pro pacienty i vozů, které dopravují  lékaře. V garáži měli uskladněnou i záchranářskou loď. Dokonce jsme si mohli vyzkoušet EKG (elektrokardiograf), pustit signály a podobně.

V salonku jsme si zopakovali resuscitaci dospělého člověka i malého dítěte – tedy to, co jsme se naučili v červnu. Zaujala nás maketa člověka, kde jsme  zjistili uložení  důležitých lidských orgánů.

Poté jsme se vypravili na prohlídku tohoto věnného města českých královen. Došli jsme k zámku s vyhlídkou na soutok řek Labe a Vltavy a s vyhlídkou na horu Říp. Pod námi byly vinice ještě plné modrých hroznů. Na náměstí jsme obdivovali překrásnou kašnu a studnu ze 13. století, která je hluboká 54 m a široká 4,5 m. Město jsme si nejen prohlédli, ale i nakoupili turistické známky a vizitky.

Výlet se nám líbil a již teď se těšíme na další.

Z prací a fotografií žáků 5.B vybralala a upravila Vladimíra Nepomucká, třídní učitelka

 

Kalendář akcí