Šlitroviny

DDM Spirála pořádá spoustu zajímavých akcí. Jednou z nich jsou výtvarné soutěže zakončené výstavou.

ŠD se do k těchto soutěžních akcí často zapojuje. Proto, když jsme dostali letošní propozice od paní Ježkové, která tyto soutěže organizuje, neváhali jsme ani chviličku a rovnou s dětmi začali přemýšlet, jak se k zadání postavit a jakým způsobem úkol zpracovat.

Název letošní výtvarné soutěže byl Šlitroviny.

S dětmi jsme si řekli základní informace o panu Šlitrovi, poslouchali jeho nejznámější (hlavně dětské) písničky a odvážlivci se pustili do práce.

Druháci malovali, kreslili, lepili a modelovali jako jednotlivci. Třeťáci a čtvrťáci vsadili na společnou práci a vytvořili nádherný model divadla Semafor. Za něj si z vernisáže, na které byly s paní vychovatelkou Lenkou děvčata Sofie Grečmalová a Zoe Gromanová, přivezla ocenění nejvyšší - 1. místo v kategorii Společné práce.

Druháci ale také zabodovali. Honza Čadek obdržel diplom za 2. místo v kategorii 7-11 let a Klára Kubecová se v té samé kategorii umístila na místě 3.

Pro celý kolektiv druháků, kteří se do soutěže zapojili, přivezla děvčata z vernisáže zvláštní uznání.

Na vernisáži druháci sice nebyli, ale rozhodně jsme si výstavu v knihovně v Bohnicích nenechali ujít.

Byli jsme se podívat minulý týden a děti si to moc užily.

Markéta Skalová, vychovatelka 2. tříd

 

Kalendář akcí

Autodráha v MŠ

mateřská škola

Ve středu dopoledne budeme mít v mateřské škole postavenou autodráhu. Děti si mohou zajezdit a zazávodit. Vystřídají se všechny třídy.  

Jarní Akademie MŠ

Sál Obecního domu MČ Ďáblice

Srdečně zveme rodiče na vystoupení dětí z MŠ. 

Celodenní výlet Mirakulum

Mirakulum Milovice

Celodenní výlet tříd Ptáčci a Slůňata. Dopolední a odpolední svačiny s sebou, oběd je zajištěn na místě. Vstupné do parku je 299/osobu, cena za dopravu bude rozpočítána podle počtu zúčastněných dětí. 

Zdravě s Papájou

Třída Broučci

Třídní akce Broučků. Workshop Zdravě s Papájou - výroba waflí, ovocného sorbetu.